Jeugd-Punt


 
 
Jeugd-Punt
Jeugd-Punt
Jeugd-Punt
Jeugd-Punt

Opdrachtgever

Jeugd-Punt levert uitvoerend jongerenwerk aan gemeenten en welzijnsinstellingen. Ook adviseren ze over lokaal jeugdbeleid. Ze bieden oplossingen op maat; hun methoden en strategieën stemmen ze af op de specifieke vraag van de klant. In de gemeenten waar ze werkzaam zijn, stellen ze (interim-) jongerenwerkers en adviseurs beschikbaar voor een korte of langere periode. Vanuit het hoofdkantoor in Utrecht ondersteunen ze al deze locaties. 

Jeugd-Punt, stevig in aanpak en dun in rapport. 
Daarom uw maat voor positioneren en participeren van de jeugd!


Creaties

Voorlichting- en lesmateriaal
Jeugdpunt heeft speciaal voor leerlingen uit groep 8 in het basisonderwijs een bundel voorlichtingsmateriaal samengesteld.
Het materiaal bevat de onderwerpen alcohol, roken, drugs, pesten en cyberpesten, vuurwerk, seksualiteit, racisme en discriminatie.
Deze onderwerpen zijn onderverdeeld in hoofdstukken.
vdS visuele creaties heeft de vormgeving verzorgd waarbij de informatie ondersteund wordt door grappige illustraties onder andere in een 'doodle' stijl. Het materiaal bevat ook interessante doe-opdrachten. Op die manier wordt de informatie geen saaie lesstof. Alle hoofdstukken beginnen met een tabblad in de vorm van een hangmap. De informatie staat op lijntjespapier uit een schoolschrift. De doe-opdrachten staan op een verzameling uitgeknipte velletjes papier.
Tot slot een samenvatting en nuttige links naar websites gerelateerd aan het hoofdstuk.

Het grootste infoboekje, maar dan in het klein
Voor pubers in de leeftijd van 15 tot en met 17 jaar heeft Jeugdpunt in de gemeente Eersel in Noord-Brabant een informatieboekje uitgegeven.
De informatie heeft betrekking op alles wat deze doelgroep bezighoudt en interessant is om te weten over vrijetijd, vakantie, school, werk, drugs, geld, gezondheid, sex, verslavingen, mobieltjes en vervoer.
Het boekje telt 198 pagina's en heeft een handzaam pocketformaat. Daarom heet het dan ook 'Het grootste infoboekje, maar dan in het klein'.


  Heb je een ontwerpvraagstuk voor het ontwerp
  van uw voorlichting- en lesmateriaal?

  Bel naar 076 - 565 88 62 

 

Bekijk ook:
 
 
 
 
 
Cookie
verklaring
Deze site gebruikt cookies
om instellingen te onthouden.
Graag aanvaarden?
  Aanvaarden   Afwijzen